Jeg kan ikke spise et æble

Følelsen og årsagen

Har du løse tænder eller har du en protese (gebis), som dagligt udfordrer dig i at leve livet, som du plejer? Vi hører ofte fra patienter, at deres livskvalitet daler, fordi de bekymrer sig om deres tænder. Måske har du opgivet at spise et æble eller måske giver det dig sved på panden, når du ser at dagens menu er en bøf, som du allerede på forhånd ved, at du har svært ved at tygge. Måske holder du dig altid for munden, når du griner eller oplever at dine tænder begrænser dig på anden vis.

Behandling eller anbefaling

Vi oplever tit, at mange af vores patienter ikke kender til andre muligheder end en aftagelig protese. Men den påvirker både tale, smagsoplevelse og den sociale relation, og derfor er det netop vigtigt at fortælle, at der findes andre muligheder.

Tandlægen vil altid tage en dialog med dig om, hvorvidt du ønsker en fastsiddende eller aftagelig løsning. Herefter vil der naturligvis også være en snak om den økonomiske del, hvor der hos ORIS Tandlægerne altid er mulighed for at få en finansieringsaftale, så betalingen tilpasses dine økonomiske muligheder.

Ønsker du en løsning, som ikke er aftagelig, kan en fastsiddende protese være en mulighed. Her sættes protesen fast med tryklåse, og dermed sidder protesen stabilt i munden. Uanset hvilken udfordring du sidder med, så er det vigtigt at fortælle, at der muligheder.

×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu