Jeg kan ikke sove fordi min partner snorker

Følelsen og årsagen

Natlig snorken kan være meget generende for omgivelserne, men faktisk er det enormt udbredt blandt danskerne og kan nogle gange skyldes et helbredsproblem. Er der tale om det, vi kalder ”social snorken”, hvor vejrtrækningen giver lyd, kan det ofte afhjælpes af en tandlæge med erfaring på området.

Behandlingen omfatter fremstilling af en tandskinne, der sikrer at underkæben forskydes lidt fremad. Skinnen fastholder underkæben i et underbid, hvorved tungen trækkes frem og der bliver mere passage for luft i øverste del af svælget. Skinnen fremstilles efter et digitalt aftryk og fremstillingen medfører ingen smerte eller ubehag. Bøjlen er let at påsætte om aftenen ved sengetid og fjernes ligeledes let om morgenen.

Snorken kan også være et symptom på en sygdom, hvor hjernen i perioder får lidt for lidt ilt under søvnen – også kaldet søvnapnø. Rigtig mange danskere lider af søvnapnø uden at vide det, så derfor vil tandlægen ofte vudere, om det kan være relevant at få dig undersøgt for søvnapnø, inden snorkeskinnen produceres. En afklaring ift. søvnapnø vil indbefatte, at du kommer en tur forbi øre-næse-halslægen, hvor en søvnregistrering foretages. Viser målingerne at du lider af søvnapnø, så er der to løsningsmuligheder: Cpap eller snorkeskinne. Har du mistanke om at du eller din partner lider af søvnapnø, så opfordrer vi til at du kontakter din tandlæge.

×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu