Maden sætter sig fast mellem mine tænder

Følelsen og årsagen

Når maden sætter sig fast imellem tænderne, er det fordi der er plads til det. Enten fordi to nabotænder ikke når helt sammen eller at biddet er sådan at maden bliver presset derind. Tænder skal som udgangspunkt stå skulder ved skulder, så man lige netop kan få tandtråd ind i mellem dem. Gør de ikke det, vil maden meget nemt sætte sig fast. Hvis det er et tilbagevendende problem, at mad sætter sig fast mellem dine tænder, så er der øget risiko for at det fører til huller i tænderne. Du kan også være så uheldig at få presset maden så langt ned, at hullerne opstår helt nede på selve tandens rod.

Har du et tilbagevendende problem med at maden sætter sig fast, så anbefaler vi at du altid har tandtråd, tandstikker eller mellemrumsbørster med dig overalt, så du hurtigt kan få fjernet maden, inden det gør skade og giver smerte. Desuden er det nødvendigt, at du kontakter din tandlæge, så tandlægen kan vurdere, om der er behov for behandling. skal en ny fyldning i tanden.

Hvis der kommer bakterier ned i tandkødslommen, kan de føre til sygdom i tandkøddet (tandkødsbetændelse/parodontitis), hvor det vil være nødvendigt med jævnlige rensninger af tandkødslommerne hos din tandplejer for at undgå en forværring af tilstanden. Du kan læse mere om parodontitis her.

×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu