Tandimplantat

Et tandimplantat er ofte den rigtige løsning, hvis du mister en tand

Det er i dag muligt at erstatte en eller flere mistede tænder med et tandimplantat, der sikrer dig, at dine tænder har samme funktionsevne og udseende, som du kender det fra naturlige tænder. En tabt tand er mere end bare en gene. Det kan over tid påvirke din evne til blandt andet at spise, som du gør i dag. Det kan også give et skævt bid med smerter som resultat. Den rigtige løsning, hvis du mister en tand, vil oftest være et tandimplantat med krone. Hermed kan du erstatte tanden fuldstændigt og bevare et flot og naturligt smil hele livet.

Hvornår er et implantat med krone nødvendigt?

Hvis du mister en tand, eller oplever gener med løstsiddende tænder, vil den rigtige løsning for dig oftest være et implantat med krone. Et implantat er en kunstig tandrod, der sættes ind i kæben og som herefter gror fast. Oven på implantatet monteres en krone, så det fremstår som en naturlig tand. I dag er det muligt at lave behandlingen så godt, at der næsten ikke føles forskel eller opleves forskel rent udseende mæssigt.

Jeg har fået min livsglæde tilbage

Jeg har netop afsluttet en implantatbehandling hos ORIS Tandlægerne, som har givet mig 8 nye tænder i overmunden. Min veninde havde anbefalet ORIS, og selvom jeg ikke er typen, der ofte skifter tandlæge, så er jeg meget glad for min beslutning om at skifte. Min implantatbehandling har været den bedste beslutning nogensinde. Jeg har ganske enkelt fået min livskvalitet tilbage. Det har betydet alt for mig. Før i tiden havde jeg gebis, og det fungerede ikke for mig. Det sad løst og var et forstyrrende element for mig i min hverdag. I weekenden var jeg til revy, og her kunne jeg for første gang grine uden at skulle holde mig for munden. Den glæde har jeg svært ved at beskrive med ord. 

Jeg var i meget trygge hænder på klinikken, og der var et stort informationsniveau, så jeg kendte til forløbet, og jeg kunne altid tid ringe til dem, hvis jeg havde spørgsmål. Jeg har kun gode ting at sige om både forløbet og resultatet. 

Birgit Rasmussen, patient hos ORIS Tandlægerne

Forundersøgelse

Før en eventuel behandling med implantater vil din ORIS tandlæge altid foretage en forundersøgelse af dine tænder og tage et røntgenbillede af tænder og kæber. Det skal sikre, at du tilbydes den rette behandling, der giver et tilfredsstillende resultat, og som passer til netop dine behov. Behandling med tandimplantater er muligt for langt de fleste mennesker, men det er dog en forudsætning, at kæbeknoglen er sund og rask, så den kan modtage implantatet.

Hvad betyder et tandimplantat for mig?

 • Du kan tygge normalt

 • Dit tandsæt og smil ser naturligt og pænt ud

 • Implantatet er det tætteste du kommer på det, som naturen har givet dig.

 • Et tandimplantat føles og fremstår som en normal tand

Professionelle behandlere

Behandlingerne foretages udelukkende af professionelle behandlere med høje faglige kompetencer indenfor området. De har mange års erfaring og stor rutine med netop tandimplantater. For dig som patient betyder det, at du får den mest sikre og præcise løsning til netop dit behov.

Lang holdbarhed

Et tandimplantat giver dig følelsen af at have dine egne tænder.

Tandimplantater er meget hårdføre og er lavet i et materiale, der sikrer at det kan holde resten af livet.

 

Digitalisering

Tidligere tilbød man ofte patienterne at få proteser, men i dag er prisen på implantater på et fornuftigt niveau grundet digitalisering og fordi flere prioriterer det. Denne digitalisering er derfor også medvirkende til, at flere kan vælge denne langtidsholdbare løsning. 

Når implantatet designes tages der hensyn til patienternes tandhygiejne, så tandkødet ikke ødelægges.

Spørgsmål og svar

Her kan du få svar på nogle ofte stillede spørgsmål vedr. tandimplantater.

Hvornår er et implantat nødvendigt?

Et implantat med krone kan være nødvendig, hvis du mister en tand eller oplever gener med løstsiddende tænder. 

Et implantat er en kunstig tandrod, der sættes ind i kæben og som herefter gror fast. Oven på implantatet monteres en krone, så det fremstår som en naturlig tand.

I dag er det muligt at lave behandlingen så godt, at der næsten ikke føles eller ses forskel.

Hvad sker der, hvis jeg ikke får et implantat og krone?

Hvis du går rundt med en manglende tand i længere tid, vil du kunne opleve, at de resterende tænder begynder at flytte sig.

Hvis du mister nogle af dine tænder, begynder kæbeknoglen at nedbrydes, og tandstillingen bliver ustabil. Når kæbeknoglen nedbrydes, falder ansigtet med tiden sammen, og man kan risikere at se ældre ud.

Når der mangler en tand:

 • Bliver de tænder der er tilbage, hårdere belastet og risikoen for overbelastning stiger.
 • Udgifterne til behandling af tilbageværende tænder kan risikere at øges.
 • Levetiden nedsættes ofte for de tilbageværende fyldninger, kroner og lignende.
 • Tandstillingen af de tilbageværende tænder bliver ustabil og de kan flytte sig
 • Kæbeknoglen vil nedbrydes, hvilket kan give kosmetiske forandringer og vanskeliggøre senere tanderstatning. Desuden bliver knoglen svagere når den svinder ind.
 • Tyggefunktionen kan risikeres at nedsættes
Hvad vil det koste mig?

Vi kommer ikke uden om at tale pris. Tænder er individuelle og sværhedsgraden af behandlingen varierer fra person til person. Vi henviser derfor til, at du kontakter din ORIS klinik for at få en snak om netop dit behov. Der kan være variation og forskellige behov for røntgen, CT-scan og bedøvelse, og du får derfor altid et prisoverslag, inden du endeligt beslutter dig. 

Vores ORIS fair-pris model betyder, at hvis det er ligetil at få implantat og krone sat i, skal det være billigere, end hvis der skal en større eller flere operationer til. Det synes vi er fair.

Vi benytter os af den internationalt anerkendte SAC skala, når vi finder ud af, hvilken behandling du skal have. Det betyder, at du får en fair og videnskabelig vurdering af, hvilken kategori, du passer ind i.

Du kan læse mere om ORIS’ mission om at tilbyde alle patienter bedre og mere tandsundhed for pengene her.

Hvad sker der ved at vente med at få behandling?

Hvis du går rundt med en manglende tand i længere tid, vil du kunne opleve, at de resterende tænder begynder at flytte sig.

En manglende tand kan have kosmetisk betydning, men kan også medføre, at de resterende tænder flytter sig. Det kan resultere i et dårligere bid, spændinger og smerter.

Derfor er det vigtigt at få foretaget behandlingen i tide. Venter du for længe, kan du risikere en række følgevirkninger, som f.eks:

 • Spændingshovedpine
 • At det ganske enkelt ikke kan laves
 • Du kan miste normal tyggefunktion
 • Du kan få øvrige skader, da tænder, kæbe og tyggemuskler er tæt forbundne. Hvis tænderne begynder at skubbe sig og skabe skævheder, kan det medføre andre uheldige konsekvenser f.eks. at knoglerne vokser uhensigtsmæssigt
Hvad har digitalisering betydet for behandlingen?

Den digitale udvikling har bl.a. betydet at:

 • Behandlingerne er blevet forenklede
 • Tandimplantater designes med meget stor præcision, så man undgår ubehag og gener.
 • Behandlingstiden er forkortet væsentligt – hvilket er vigtigt for mange patienter, da midlertidige løsninger ofte kan være forbundet med ubehag.
 • Tryghed for patienterne da tandimplantater er mere behagelige i forhold til andre løsninger.
Hvad sker der efter behandlingen?

Vi vil foretage en kontrol efter din implantatbehandling, hvor vi undersøger om implantatet heler fint op, så du kan få din permanente tandprotese, tandkrone eller tandbro monteret. Herefter vil du modtage grundig vejledning i, hvordan du vedligeholder dit nye implantat, så du kan få glæde  implantatet i mange år frem.

Har du spørgsmål til behandlingen, er du altid velkommen til at kontakte en af ORIS Tandlægernes klinikker.

Vi ser desværre ofte, at den rigtige løsning fravælges, fordi prisen på de traditionelt dyre implantatbehandlinger har været for høje. Det har vi gjort op med i ORIS, så du med ORIS FairPris kun betaler for det, du har brug for. Ikke alle patienter er ens, og ikke alle behandlinger er lige lette eller svære at foretage.

Fælles er, at jo længere man venter, desto mere kompliceret kan behandlingerne blive. Så hvis du mangler en tand, anbefaler vi, at du tager fat i os, så vi sammen kan få en snak om hvilken løsning, der er bedst for dig.


Kontaktformular vedr. tandimplantat 

OBS! Din henvendelse er en forespørgsel. Vi kontakter dig efterfølgende og bekræfter din tid til en undersøgelse.

 • Når du sender dine oplysninger til os, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om ORIS Tandlægernes behandling af personoplysninger i vores persondatapolitik.
×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu