Tandlæge i Kolding

Det bedste til dig og dine tænder

Velkommen til ORIS Tandlægerne Kolding

I 30 år havde vi tandlægeklinik i Sundhedshuset i Kolding, men i 2020 slog vi dørene op til klinikken på Banegårdspladsen 9, 6000 Kolding. 

Hos os er det vigtigt med en afslappet atmosfære på klinikken, et højt fagligt niveau og tilfredse patienter, som føler sig i trygge hænder hos os. 


Patientmagasin om tandsundhed

Hos ORIS Tandlægerne tror vi på, at tandsundhed er meget mere end blot at undgå huller i tænderne. Magasinet ”Tandsundhed” er udarbejdet med et ønske om at højne sundheden. Ikke bare tændernes sundhed, men hele kroppens sundhed. Vi ved nemlig, at den almene sundhed er tæt forbundet med tandsundheden. Mange er måske ikke fuldt opmærksomme på, hvor stor en del af kroppens samlede funktion der udspringer fra munden. 

Du er velkommen til at tage et magasin med hjem, næste gang du er hos os.


Ofte stillede spørgsmål

Har du et spørgsmål vedrørende dine tænder, dit tandlægebesøg eller et spørgsmål af praktisk karakter, kan du måske finde svar i nedenstående spørgsmål. Finder du ikke svar på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på telefon 8118 8118.

Jeg lider af tandlægeskræk – har I erfaring med det?

Vi har masser af erfaring med patienter med tandlægeskræk. Det vigtigste du kan gøre er at informere os om det, når du booker din tid. På den måde sikrer vi, at dine behandlere er ekstra opmærksomme på dig, når du kommer. Vores erfaring er, at vi i samarbejde med dig kan ændre små procedurer, som gør, at det bliver lettere og mere behageligt for dig at gå til tandlægen.

Når man lider af tandlægeskræk, kan man godt tænke, at man er den eneste i verden med den udfordring. Men tandlægeskræk er meget udbredt. Hele 40 % af danskerne lider af en eller anden grad af tandlægeskræk, og for ca. 5 % er det en decideret fobi ‒ odontofobi. Det er også en væsentlig årsag til, at mange mennesker udskyder tandlægebesøgene i årevis.

Hvad gør jeg ved en knækket tand?

Du starter med at kontakte tandlægen og få bestilt en tid. I mellemtiden kan du lægge lidt sukkerfrit tyggegummi ovenpå tanden, så du beskytter den mod følsomhed, og så den ikke irriterer tunge og kind.

Er røntgen farligt?

Den mængde røntgen patienter udsættes for hos tandlægen er absolut ufarligt. Du kan læse mere om røntgen her

Du kan få din tandlæge regning delt op i mindre bidder.

Fungerer det bedre for dig at betale et månedligt beløb i stedet for hele beløbet på én gang, så kan du let og gennemskueligt ansøge om finansiering hos vores samarbejdspartner Sundhed+. 

Sundhed+ er Danmarks mest populære finansieringsløsning til tandbehandlinger. 

Læs mere her >>

Se vores videogalleri

Her kan du se små videoer med tips til en god tandsundhed, information om behandlinger og præsentation af klinikken. Du kan også møde både vores personale og nogle af patienterne – god fornøjelse.

Se videogalleri her >>

Slip af med skrækken

Tandlægeskræk kan skyldes, at du har haft en træls oplevelse omkring tandlæge- eller lægebesøg. Det kan ske for enhver, og det bør ikke holde dig tilbage fra, at vi kontrollerer din tandsundhed, da en sund mund er en vigtig del af din livskvalitet. Vi har mange års erfaring i, hvorledes du slipper af med skrækken. Det tager lidt tid, men vi garanterer, at du oplever en forbedring.

Tandsundhed og tandlægeskræk

Kristina Schou Madsen er professionel ekstremløber. Hun har verdensrekorden i at bestige Kilmanjaro og har gennemført 7 maratoner på 7 dage på verdens 7 kontinenter.

Hør hvorfor god tandsundhed er vigtig for at hun kan præstere, og hvordan ORIS Tandlægerne har hjulpet hende til at overvinde tandlægeskrækken.

Fuld narkose eller sedation

Vi tilbyder fuld narkose og sedation til tandlægebehandlinger i samarbejde med speciallæge Michael Schou. Michael har været læge siden 2004 og speciallæge i Anæstesi og Intensiv terapi siden 2015 – du kan læse mere om Michael her.

Fuld narkose eller sedation kan tilbydes stort set alle, der ønsker dette til tandbehandlinger. Dog er det mest oplagt for patienter, som er særligt nervøse eller bange for tandbehandlinger. Desuden er fuld narkose og sedation også velegnet til større kirurgiske indgreb såsom implantater eller fjernelse af ”vanskelige” visdomstænder.

Du kan læse mere om fuld narkose og sedation her

Få et flottere smil med ORIS Smile Design

Uden synlig bøjle

Smilet er den korteste vej mellem to mennesker. Samtidig gør et flot smil indtryk på andre og er med til at øge dit velbefindende og styrke din selvtillid i sociale sammenhænge.

ORIS Smile Design er kosmetisk tandbehandling og består af Æstetisk Tandretning og Tandblegning. Med Æstetisk Tandretning kan du få rettet dine tænder uden at skulle gå med synlig bøjle eller ”togskinner”

Gratis forundersøgelse

Inden du kan komme igang med et forløb, skal der laves en faglig vurdering af dine tænder i forhold til, om de er egnet til det koncept. vi har hos ORIS Tandlægerne.

Vi tilbyder derfor en gratis forundersøgelse, hvor du kommer en tur forbi klinikken til en drøftelse om dine tænder. Der bliver her lavet en faglig vurdering af muligheden for tandretning.

Patienter med flottere smil

Som behandler er det utrolig givende at se, hvor glade folk bliver, når de har fået rettet tænder, og hos nogle giver det endda mere selvtillid, og de behøver ikke længere skjule de tænder, de ikke har været så glade for.

Som inspiration til hvad der kan lade sig gøre, har vi samlet nogle af de behandlingsresultater, vi har opnået gennem årene. Vi er utrolig glade for at kunne hjælpe folk med at smile til verden.

Mange kompetencer under ét tag

Med mere end 30 medarbejdere kan vi håndtere et bredt spektrum af tandlægefaglige ydelser. Vi efteruddanner og udvikler vores medarbejdere, så vi altid benytter den nyeste tandlægefaglige viden og de bedste teknikker. Dette fokus på uddannelse og faglighed betyder, at vi også fungerer som henvisningspraksis. Dette er inden for specialområderne implantologi, kirurgi og store rekonstruktionsbehandlinger. Disse behandlinger udføres af specialtandlæge, Ph.d., Jens Thorn og tandlæge, DipImpDent. RCS(Eng) Henrik Hedegaard.

Har du set vores ORIS Fair Pris-koncept? Med det kan du bl.a. få implantater med krone fra 12.500kr.


Har du svært ved at sove pga. snorken?

De fleste, som har haft fornøjelsen af at sove sammen med en, der snorker, ved, hvor generende snorken kan være. Men den natlige støj er ikke kun problematisk for omgivelserne. For visse snorkere har tendens til at holde vejret, når de sover – en lidelse, som bliver kaldt obstruktiv søvnapnø.

Snorker du, eller kender du en, der gør? Eller har du mistanke om, at du lider af søvnapnø? Henvend dig da telefonisk på 81188118, så vi kan hjælpe dig og drøfte dine muligheder.

Vores tandlæge Morten Skrikunakorn Petersen har videreuddannet sig indenfor søvnområdet. Du vil derfor være i gode hænder, når du kommer på klinikken med snorkeproblemer eller søvnapnø.

Ny teknologi

Når vi investerer i digital teknologi kan det lyde flot, men det betyder faktisk noget meget konkret for dig som patient. I marts 2021 investerede vi i et Leica dentalmikroskop, som primært bruges til komplicerede rodbehandlinger, som gennemføres op højeste niveau af vores tandlæge, Line M. Hedegaard. Med mikroskopet kan vi forstørre op til 40 gange og dermed se små forgreninger i tandens kanalsystemer, eventuelle mikro-revner i tanden, som kan forringe prognosen, eller finde svært tilgængelige kanaler, som vi ikke tidligere har kunnet lokalisere. Dermed kan vi højne kvaliteten i vores rodbehandlinger og løse komplikationer, som ikke tidligere kunne behandles hos os. 

Investeringen følger vores ambition om at have det nyeste og mest moderne udstyr for at imødekomme patienternes stadig større og mere specialiserede krav til deres tandlæge. Og så glæder det os, at vi kan tilbyde patienterne alle former for tandlægefaglige behandlinger på klinikken.  


Dialogen med dig er vigtig for os

Den vigtigste del af dit besøg hos os er, at vi finder den rette løsning til lige netop dig. Ved at lytte til dine behov og ønsker, kan vi skræddersy behandlingen, så du får det bedste ud af besøget.

Det er vigtigt for os, at du føler dig velkommen hos os. Vi skal alle være glade for at komme på klinikken, så vi har en uhøjtidelig og afslappet atmosfære, der både giver plads til fordybelse og store smil. Hvis du er utilpas ved at gå til tandlægen, sørger vi for at tage hånd om dit forløb, så du føler dig tryg og involveret igennem hele processen.

 

Vi gør alt hvad vi kan, for at du får en tryg og smertefri behandling. Samvittighedsfulde grundige og professionel behandling er det vi kendes for.

Hos ORIS Tandlægerne går vi op i at tilbyde behandlinger af høj kvalitet til fornuftige priser. Vi benytter godkendte og kvalitetsrige materialer, der sikrer vores patienter en holdbar løsning i mange år frem.

Et team af dygtige tandplejere

Vores behandlerteam består af 7 faste tandlæger og 7 tandplejere. Tandplejerne varetager det forebyggende arbejde, hvor tandlægerne står for de egentlige behandlinger. Vores tandplejere er alle uddannet ved odontologisk institut, og det vil typisk være en af dem, du møder, hvis du skal til en undersøgelse på klinikken. Tandplejerne har et fælles netværk på klinikken, hvor de erfaringsudveksler og dygtiggør sig sammen, så de hele tiden er opdateret med den nyeste viden og erfaring indenfor tandplejerområdet.

Du kan møde klinikkens personale her. Vil du læse mere om hver medarbejder, kan du klikke på deres billede. 

“ORIS giver mig mulighed for at koncentrere mig om at lave tænder
og udvikle mig indenfor tandlægefaget”

Hvordan skifter jeg tandlæge til ORIS?

Det er gratis og altid uforpligtende at skifte tandlæge til ORIS Tandlægerne. Du ringer blot til os på telefon 8118 8118 , så sørger vi for alt det praktiske i forhold til at flytte din journal mm.

Du er altid velkommen til at kigge forbi klinikken, hvis du har brug for at hilse på personalet eller se omgivelserne, inden du beslutter dig. 

Personlig, kompetent og erfaren

Dette er nogle af nøgleordene for ORIS teamet på klinikken i Kolding. Få et indtryk af livet på klinikken her.

Kontakt

ORIS Tandlægerne Kolding

Banegårdspladsen 9
6000 Kolding

+45 81 18 81 18
kolding@oris.dk

Henvisning til røntgen

Åbningstider
Mandag: 8.00-18.00
Tirsdag: 7.00-18.00
Onsdag: 8.00-17.00
Torsdag: 7.00-18.00
Fredag: 7.00-15.00

Telefontid:
Mandag- torsdag: 7.00-17.00
Fredag: 7.00-14.00
×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu