Tandlægeskræk
kan afhjælpes

Vi tager din tandlægeskræk seriøst

Du kender måske følelsen af at du burde gå til tandlægen, men bare det at løfte røret og ringe og booke en tid giver dig fugtige håndflader og ondt i maven. Tandlægeskræk er meget udbredt, og du er ikke alene med frygten.

Vi gør hvad vi kan for at afhjælpe din tandlægeskræk

Måske afholder din tandlægeskræk dig helt fra at gå til tandlægen, hvilket kan gå ud over din tandsundhed og i værste fald betyde, at du får store omkostninger til tænderne senere i livet.

Måske er det mere et spørgsmål om at du føler ubehag, når du skal til tandlægen og ikke bryder dig om at være på en tandlægeklinik og derfor måske udsætter dine tandlægebesøg.

Hos ORIS Tandlægerne tager vi dig seriøst, og vi gør alt hvad vi kan for at afhjælpe din skræk, så du kan komme regelmæssigt til tandlægen og passe godt på dine tænder og smil.

Alt vores personale på ORIS-klinikkerne har forståelse for, kendskab til og erfaring med tandlægeskræk.

Hvad kan vi gøre for at hjælpe dig:

Vi har mange års erfaringer med afprøvede metoder i forhold til at afhjælpe tandlægeskræk og i dialog med dig, finder vi frem til de metoder, der hjælper netop dig. Nedenfor er eksempler på metoder, vi har erfaringer med.

 • Vi har god tid. Faktisk har vi al den tid, der er behov for.
 • Du kan komme og besøge din tandlæge uden at skulle i tandlægestolen. Måske giver det dig tryghed at have set klinikken, hilst på personalet eller set et behandlerrum
 • Tandlægebesøget foregår i dit tempo, og du kan altid bede om en pause. Du kan aftale et “pause-tegn” med din behandler, så han/hun ved hvornår en pause er nødvendig
 • På nogle af ORIS-klinikkerne kan du få høretelefoner på, så lydene fra instrumenterne mindskes. Du kan også medbringe dine egne høretelefoner og den musik, der fungerer bedst for dig.
 • Du kan få et spejl i hånden, så du kan følge med undervejs
 • Vi har et stort fokus på at smertedække alle behandlinger
 • Vi holder dig i hånden hvis du har brug for det.
 • Vi støtter dig i, at du har taget dig mod til at komme hos os efter lang tid væk fra tandlægen. Du vil ikke opleve løftede pegefingre og nedladende bemærkninger
 • På flere af ORIS-klinikkerne er der også mulighed for at komme i fuld narkose, hvis der er behov for det.

Oplys os om din tandlægeskræk

For at hjælpe dig bedst muligt, er det vigtigt at du oplyser om din tandlægeskræk, når du ringer og booker en tid hos os. Vores receptionister noterer din bekymring til dine behandlere, så de er ekstra opmærksomme på dig, når du kommer hos os. Har du svært ved at ringe og bestille en tid, så er du også meget velkommen til at udfylde formularen længere nede på siden, så ringer vi dig op og sammen får vi en snak om din situation og finder den løsning, der passer bedst til dig.

Alle kan have tandlægeskræk

Kristina Schou Madsen er professionel ekstremløber. Hun har verdensrekorden i at bestige Kilmanjaro og har gennemført 7 maratoner på 7 dage på verdens 7 kontinenter. Og så er hun den første kvinde, der har vundet det 230 km lange og ekstreme “Ice Ultra”, som afvikles nord for polarcirklen.

Hør hvorfor god tandsundhed er vigtig for at hun kan præstere, og hvordan ORIS Tandlægerne har hjulpet hende til at overvinde tandlægeskrækken.

Det er muligt at skabe en rolig og tryg oplevelse

Selvom Kristina er sej, har hun også tandlægeskræk, som rigtig mange andre danskere, og som hun selv siger “Det er lige før, at jeg vil sige, at jeg hellere vil løbe 7 maratoner på 7 dage på 7 kontinenter end jeg vil tage en tur til tandlægen”.

Hun fortæller dog, at hun føler, at vi hos ORIS Tandlægerne formår at få hende til at føle sig tryg og rolig i situationen. Det kan du høre mere om i filmen.

Kristina’s råd til alle med tandlægeskræk er: “Tænk ikke så meget over det, få bestilt den her tid og så accepter at være nervøs i dagene op til, men for guds skyld ikke aflys din tid. Kom til tandlægen og vær åben omkring din tandlægeskræk”.

Vi tilbyder fuld narkose eller sedation

Fuld narkose eller sedation kan tilbydes stort set alle, der ønsker dette til tandbehandlinger.

Dog er det mest oplagt for patienter, som er særligt nervøse eller bange for tandbehandlinger. 

Du kan læse mere om fuld narkose og sedation her >>

Se her hvilke ORIS klinikker, der tilbyder narkose og sedation.

 • Jeg vil gerne kontaktes vedr. tandlægeskræk

 • Når du sender dine oplysninger til os, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om ORIS Tandlægernes behandling af personoplysninger i vores persondatapolitik.

Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg og får en så god oplevelse hos os som muligt.

Så tøv ikke med at nævne din tandlægeskræk, når du bestiller tid hos os. Så hjælper vi dig så godt som overhovedet muligt.

Find din ORIS Tandlæge

Hvis du gerne vil høre mere om, hvad din nærmeste ORIS-tandlæge kan gøre for at hjælpe dig med din tandlægeskræk, er du meget velkommen til at kontakte os.

Du kan finde din nærmeste ORIS Tandlæge her.


Alle kan have tandlægeskræk

Man skulle tro, at Kristina Schou Madsen ikke var bange for noget. Men det er hun. Hun har nemlig tandlægeskræk ligesom rigtig mange andre danskere. Kristina har altid udskudt tandlægetiderne. Tanken om, at nogen skulle rode i hendes mund, gjorde hende utryg.

Sådan kan du afhjælpe din tandlægeskræk

Hvis man lider af svær tandlægeskræk, opfordrer Lars Roed Andersen til at søge hjælp til behandling af angsten. Det handler nemlig ikke kun om tænderne, når man går til tandlæge. Det handler også om at sikre
en sund krop og god livskvalitet.

×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu