Rodbehandling

En rodbehandling er en tandbehandling, der har til formål at fjerne inficeret nervevæv og rense tandens rodkanaler.

Årsager til rodbehandling

Det er nødvendigt at rodbehandle en tand, hvis tandnerven er blevet inficeret med bakterier. Den hyppigste årsag til, at vi rodbehandler en tand, er hvis der er eller har været et dybt cariesangreb tæt på tandens nerve, hvorved bakterier har kunnet inficere tandens nevevæv. En rodbehandling kan også være nødvendig, hvis du har slået en tand (traume) eller hvis tanden har en dyb revne.

Sådan foretages rodbehandling

Behandlingen indledes med en grundig undersøgelse og et røntgenbillede for at få et overblik over problemets omfang og for at vurdere tandens rodforhold. Selve behandlingen har til formål at fjerne det inficerede nervevæv og rense rodkanalerne grundigt med små fine instrumenter og desinficerende væske. Du bedøves naturligvis så du ikke mærker indgrebet. I mange tilfælde er det muligt at afslutte rodbehandlingen samme dag, men ofte vil der være behov for to eller flere besøg, hvis der er meget betændelse og der er behov for et antibakterielt indlæg i tanden.

Efter endt behandling

Den rodbehandlede tand er skrøbelig, og vurderer vi, at der er risiko for, at den knækker anbefaler vi at den forstærkes med en tandkrone.

×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu