Tandkroner

En tandkrone er den stærkeste og flotteste løsning, vi kan foretage, når en tand skal styrkes.

Vores kroner fremstilles af kvalitetsmateriale og produceres på de bedste laboratorier i Danmark og Europa. Vi har stor erfaring med de mange kronevarianter, så du altid er sikret en flot og naturtro løsning.

Hvornår er en kronebehandling nødvendig?

En tandkrone har til formål at redde og bevare tanden i tilfælde af, at tanden er knækket, har infraktioner (revner) eller er blevet svag og skrøbelig efter en rodbehandling. Den skadede tand forsynes med en individuelt fremstillet tandkrone, som omslutter tanden og er herefter med til at styrke den eksisterende tand, så både bidfunktion og udseende genoprettes.

Du bør overveje en tandkrone, når du har en dårlig eller ødelagt tand.

Tandkroner er meget hårdføre og kan holde resten af livet.

En tandkrone giver dig følelsen af at have dine egne tænder. Og den falder naturligt ind og ligner dine øvrige tænder.

Med en tandkrone bibeholder du din livskvalitet:

  • du kan tygge normalt
  • dit tandsæt og smil ser naturligt og pænt ud

En tandkrone er som oftest den bedste måde at rekonstruere en mistet/ødelagt tand. Med en tandkrone kommer du så tæt som muligt på det, som naturen har givet dig.

Jo længere du venter, desto mere kompliceret kan behandlingen blive.

At lave en tandkrone er en kombination af håndværk og teknologi. Den digtiale udvikling har bl.a. betydet at:

  • Behandlingerne er blevet forenklede

  • Kronerne er behagelige i forhold til andre løsninger

  • Kronerne designes med meget stor præcision, så man undgår ubehag og gener

  • Behandlingstiden er forkortet væsentligt – hvilket er vigtigt for mange patienter, da midlertidige løsninger ofte kan være forbundet med ubehag

Forskellige typer kroner

I dag kan kroner fremstilles i mange forskellige materialer, men af kosmetiske grunde foretrækker langt de fleste enten metalkeramiske kroner eller fuldkeramiske kroner. Ved en metalkeramisk krone fremstilles kernen af metal, mens selve skallen udgøres af porcelæn. En fuldkeramisk krone fremstilles udelukkende af porcelæn, hvorved der opnås et flot kosmetisk resultat.

Med udgangspunkt i dine tænders tilstand og din situation, vejleder vi i forhold til valg af materiale, der kan sikre det optimale resultat. Hos ORIS Tandlægerne hjælper vi dig med at finde den løsning, som passer bedst til dig, så du får en krone, der føles naturlig, er æstetisk flot og som holder i mange år.

Konsultation og behandling

Efter en grundig forundersøgelse med et røntgenbillede vil vi drøfte de forskellige behandlingsmuligheder med dig. Den beskadigede tand skal præpareres og formes efter præcise retningslinjer, så kronens styrke optimeres. Vi scanner herefter tanden digitalt, og efterfølgende fremstilles en midlertidig plastkrone, som beskytter og fungerer, indtil kronen er fremstillet og kan cementeres endeligt fast.

Vi er naturligvis altid meget omhyggelige med at finde den rigtige farvenuance til kronen, så vi får et æstetisk flot og naturligt resultat. I forbindelse med selve påsætningen af kronen, kontrollerer vi nøje funktionen, farven og æstetikken, hvorefter den cementeres fast til tanden.

Ønsker du at høre mere om de forskellige behandlingsmuligheder, så er du meget velkommen til udfylde formularen herunder, så vil du blive kontaktet for en aftale hos din ORIS Tandlæge.

Kontaktformular vedr. tandkrone

OBS! Din henvendelse er en forespørgsel. Vi kontakter dig efterfølgende og bekræfter din tid til en undersøgelse.

  • Når du sender dine oplysninger til os, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om ORIS Tandlægernes behandling af personoplysninger i vores persondatapolitik.
×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu