Proteser

Desværre er det ikke altid muligt for alle at bevare samtlige af deres naturlige tænder gennem hele livet, og her kan en protese være en flot løsning for erstatning af mistede tænder.

Forskellige typer tandproteser

Der findes forskellige typer proteser, afhængigt af hvor mange tænder, der skal erstattes, styrken af det resterende tandsæt, materialevalg og økonomi. Tandlægen vil sammen med dig afgøre, hvad der er den optimale løsning for dig. Vi anbefaler at du beholder så mange tænder som muligt for at opnå den bedste tyggefunktion. En delprotese er aftagelig og velegnet hvis der mangler én eller få tænder i over- eller undermunden. Protesen fremstilles som et støbt stel, der kan påsættes de eksisterende sunde tænder ved hjælp af bøjler. Ved at hæfte bøjlerne på de resterende tænder, overføres en del af trykket i forbindelse med tygningen til disse tænder, og således undgår man, at gummen belastes så hårdt, at den svider. Ydermere er denne løsning med til at gøre protesen naturtro, da den effektivt holdes på plads. En helprotese erstatter et helt tandsæt og er derfor velegnet såfremt du er tandløs eller har tænder der så skadet, at de ikke kan reddes og bevares. Protesen fremstilles i naturtro materialer og udformes og placeres, så den ser meget naturlig ud. Når du konsulterer en af vores tandlæger, vil du blive rådgivet om de forskellige løsninger, og hvilken der egner sig bedst til dig og din situation.

Vedligeholdelse af tandproteser

Det er vigtigt, at du dagligt husker at rengøre din protese med en protesebørste, vand og u-parfumeret sæbe. Her børstes alle flader, men særligt dem, der vender op mod ganen og gummen for således at forhindre, at der opstår svampeinfektioner under protesen. Yderligere bør du regelmæssigt gå til tandlæge, så vi har mulighed for at kontrollere både protesen og gummens tilstand. Her undersøger vi blandt andet, at der ikke er opstået et tryksår eller lignende grundet protesen.

Kontakt os

Ønsker du at høre mere om de forskellige behandlingsmuligheder, er du meget velkommen til at kontakte en af vores tandlægeklinikker eller booke en konsultation hos en af ORIS tandlægerne.

×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu