ORIS Academy kurser

Her finder du en oversigt over aktuelle kurser i ORIS Academy

Der er på nuværende tidspunkt ingen kurser i ORIS Academy, der er åbent for eksterne tilmeldinger. 

Vi arbejder hele tiden på nye spændende kurser målrettet dentalbranchen, så du er velkommen til at holde øje med siden her. 

Tidligere afholdte kurser


Snus, nikotinposer, e-cigaretter. Hvad med slimhinden?

Om webinaret

Snus, nikotinposer, e-cigaretter. Hvad med slimhinden?

Færre ryger tobak i Danmark, men flere bruger andre tobaks- og nikotinprodukter. Både flere børn, unge og voksne. Markedet for nye måder at producere og bruge tobaks- og nikotinprodukter er eksploderet, og forbruget af tobaks- og nikotinprodukter der er ulovlige at sælge i Danmark er stigende. Det er derfor svært at følge med i tobaks og nikotinprodukterne på markedet for både sundhedsprofessionel og lovgivere.

Tobak og nikotin har betydning for mundens sundhed både på kortere og længere sigt. Nogle mundslimhindeforandringer er typiske for tobak og nikotin og kan diagnosticeres klinisk, mens andre forandringer også kan ses ved anden bagvedliggende sygdomme. Derfor er det vigtigt at kende til både de specifikke og uspecifikke forandringer i mundslimhinden i forbindelse med tobaks- og nikotineksponering.

Som tandprofessionelle har vi en unik mulighed for at rådgive de af vores patienter der indtager tobaks og/eller anden form for nikotinprodukter. I bekendtgørelsen for tilskud for tandbehandling står derfor også at flere ydelser indeholder rådgivning om tobakkens skadelige virkninger i munden. Det er derfor nødvendigt, at vi kender til tobaks og nikotins påvirkninger af mundens sundhed, og at vi kender til afvænningstilbud i Danmark.

×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu