Tandkroner

En tandkrone er den stærkeste og flotteste løsning, vi kan foretage, når en tand skal styrkes.

Vores kroner fremstilles af et kvalitetsmateriale og produceres på de bedste laboratorier i Europa. Vi har stor erfaring med de mange kronevariationer, så du altid er sikret en flot og naturtro løsning.

Hvornår er en kronebehandling nødvendig?

En tandkrone har til formål at redde og bevare tanden i tilfælde af, at tanden er knækket, har infraktioner (revner), eller er blevet svag og skrøbelig efter en rodbehandling. Den skadede tand forsynes med en individuelt fremstillet tandkrone som omslutter tanden og er herefter med til at styrke den eksisterende tand, så både bidfunktion og udseende genoprettes.

Forskellige typer kroner

I dag kan kroner fremstilles i mange forskellige materialer, men af kosmetiske grunde foretrækker langt de fleste enten metalkeramiske kroner eller fuldkeramiske kroner. Ved en metalkeramisk krone fremstilles kernen af metal, mens selve skallen udgøres af porcelæn. En fuldkeramisk krone fremstilles udelukkende af porcelæn, hvorved der opnås et flot kosmetisk resultat. Med udgangspunkt i dine tænders tilstand og din situation, vejleder vi i forhold til valg af materiale for at sikre det optimale resultat. Hos ORIS Tandlægerne hjælper vi dig med at finde den løsning, som passer bedst til dig, så du får en krone, der føles naturlig, er æstetisk korrekt og holder i mange år.

Konsultation og behandling

Efter en grundig forundersøgelse med et røntgenbillede vil vi drøfte de forskellige behandlingsmuligheder med dig. Den beskadigede tand skal præpareres og formes efter præcise retningslinjer, så krones styrke optimeres. Vi tager herefter et aftryk eller scanner tanden digitalt, og efterfølgende fremstilles en midlertidig plastkrone, som beskytter og fungerer indtil kronen er fremstillet og kan cementeres endeligt fast. Vi er naturligvis altid meget omhyggelige med at finde den rigtige farvenuance til kronen, så vi får et æstetisk flot og naturligt resultat. I forbindelse med selve påsætningen af kronen, kontrollerer vi nøje funktionen, farven og æstetikken, hvorefter den cementeres fast til tanden. Ønsker du at høre mere om de forskellige behandlingsmuligheder, så er du meget velkommen til at kontakte en af vores tandlægeklinikker eller booke en konsultation hos en af ORIS Tandlægerne.
Kontakt

ORIS Tandlægerne Kalundborg

Kordilgade 18, 1. sal
4400 Kalundborg

+45 59 51 03 90
kalundborg@oris.dk

Åbningstider
Mandag: 8.00-16.30
Tirsdag: 8.00-16.30
Onsdag: 8.00-15.30
Torsdag: 8.00-16.30
Fredag: 8.00-14.00

Telefontider:
Mandag: 8.00-16.00
Tirsdag: 8.00-16.00
Onsdag: 8.00-13.30
Torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00
×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu