Der er flere veje til at blive en del af ORIS

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ønsker at udvikle store klinikker med stærke faglige og sociale miljøer. Ganske enkelt fordi vi her kan skabe de miljøer, der gør det muligt at tiltrække de bedste medarbejdere fremover, og fordi det kræver en vis størrelse at kunne tilbyde patienterne alle tandlægefagets ydelser på højeste faglige niveau.

MEN – der er flere veje dertil, og du behøver bestemt ikke have en stor klinik i dag. Det afgørende er, at vi har fælles værdier, og at vi har det fælles mål at prioritere patienternes tandsundhed over alt andet. Har vi dette fundament til fælles, finder vi ud af, hvad vi kan gøre sammen.

Fra ansat til klinikejer på den enkle måde – læs mere

Har du en klinik med 1-3 behandlere – læs mere

Har du en klinik med 4-7 behandlere – læs mere

Har du en klinik med mere end 7 behandlere – læs mere

Sådan kommer du videre og bliver en del af ORIS Tandlægerne – læs mere

Har du en klinik med 1-3 behandlere?

Med en mindre klinik har du to muligheder for at indgå i ORIS. Den første mulighed dækker over, at vi integrerer din klinik i en allerede eksisterende ORIS-klinik i din by. På denne vis får du mulighed for at blive en del af et større fællesskab, fri for administrative og kapitalmæssige byrder, så du igen kan fokusere på at give patienterne den bedst mulige behandling. Du får mulighed for at dyrke dine interesseområder og udvikle dig sammen med ligesindede fra andre ORIS-klinikker, ligesom du kan sparre med dygtige kollegaer på klinikken. I dette setup kan du fortsætte som klinikejer – men det er ikke et krav. Du har mulighed for at få en del af værdien af din klinik vekslet til aktier i ORIS, men vi kan også indgå

en aftale, hvor du sælger din klinik og fortsætter som ansat i det nye større fællesskab, hvis du ikke ønsker fortsat ejerskab.

Er der ikke en eksisterende ORIS-klinik i din by, er alternativet, at vi afsøger din by for muligheder for at samle flere klinikker med din og på den måde få etableret en større klinik og et større fælleskab. I begge situationer skal du være indstillet på at flytte sammen med andre – og sikkert også flytte lokalitet. Det behøver ikke ske med det samme, men indenfor en overskuelig periode efter du er blevet en del af vores fællesskab.

“Jeg var kørt helt træt i at være klinikejer på en mindre klinik, hvor jeg havde svært ved at se udviklingspotentialet, og det administrative fyldte meget.

I 2018 solgte jeg min klinik til ORIS, der i forvejen havde en klinik i byen. Jeg valgte at fortsætte på klinikken som tandlæge, men uden ansvaret som klinikejer. Det har gjort, at jeg igen har fået muligheden for at koncentrere mig om det, jeg gerne vil: at være tandlæge.“

– Mitra Leisner, tandlæge ORIS Tandlægerne Assens

Fra ansat til klinikejer på den enkle måde

“Vi var tidligere på en klinik, der stod overfor et generationsskifte. Og der var ingen af os, der rigtig havde mod på at overtage. Vi kunne bedst se os selv som tandlæger, der lavede tandlægearbejde, og ikke så meget som administrative. Så kom ORIS og gav os mulighed for at komme med hos dem, og det gjorde, at vi kunne koncentrere os om det, vi gerne vil i dagligdagen – at lave tænder. Og de kunne hjælpe os med alle de andre ting som HR, økonomi og administration. Og det gjorde, at vi bedre kunne se os selv som klinikejere. Vi er rigtig glade for, at vi er gået med i ORIS Tandlægerne.“

– Katja Roest, klinikejer ORIS Tandlægerne Kalundborg

Kunne du tænke dig at blive klinikejer – måske på en anden klinik end den, du arbejder på i dag?

Går du med drømmen om at blive klinikejer, men har ikke muligheden på den klinik, du arbejder på? Så kunne din drøm måske realiseres på en anden klinik i din by eller tæt på – eller i en helt anden by, hvis det kunne være interessant for dig.

Vi får løbende mulighed for at overtage klinikker fra tandlæger, der overvejer pension, og hvor det kræver én eller måske to nye klinikejere, for at det kan blive en succes.

Har du en klinik med 4-7 behandlere?

De fleste af vores nuværende klinikker i ORIS i dag hørte til i denne kategori, da de blev del af fælleskabet. En stor del af klinikkerne har udviklet sig organisk og er vokset ved, at der er kommet flere patienter til. Andre klinikker har oplevet vækst via integration af mindre klinikker.

I Assens blev en mindre klinik en del af vores fællesskab og dermed lagt sammen med den allerede eksisterede. Den organiske vækst samt væksten ved at integrere en anden klinik har betydet, at klinikken i Assens er blevet udvidet og moderniseret, ligesom vi i dag kan tilbyde flere behandlingstyper end før.

“Sidste år spurgte hovedkontoret os, om vi kunne tænke os at blive lagt sammen med en anden klinik i byen, som gerne ville være en del af ORIS. Efter mange overvejelser og efter at have drøftet med ejerne på den anden klinik kunne vi se en masse fordele ved at blive en større klinik. Derfor er vi lige nu to ORIS-klinikker i Viborg, og lige nu er vi på udkig efter lokaler, så vi kan sammenlægge vores klinikker til én større klinik.

Vi er allerede begyndt at samarbejde på de to klinikker omkring personale og fordeling af specialer – og vi glæder os meget til at blive lagt sammen og komme endnu mere i gang med samarbejdet. Igennem hele processen er det en dialog mellem os to klinikker og hovedkontoret, og vi har meget selvbestemmelse omkring processen.“

– Claus Donslund & Claus Smed, klinikejere ORIS Tandlægerne Smed & Donslund, Viborg

Har du en klinik med mere end 7 behandlere?

Er du i dag klinikejer på en stor klinik, har du formodentlig styr på de fleste områder. Men måske ser du ind i de samme fremtidige udfordringer, som vi har beskrevet i dette magasin? Måske ønsker du at slippe for de administrative opgaver og igen fokusere på det tandlægefaglige og koncentrere dig om patienter? Måske har du behov for ny energi til at udvikle klinikken yderligere? Måske kunne du tænke dig et endnu større fagligt fællesskab? Eller måske synes du, der er for store kapitalbindinger, hvis du skal kunne følge med den teknologiske udvikling?

Klinikchefer
På de store klinikker er der skabt luft til udvikling, ved at vi har fået en klinikchef på klinikkerne. Klinikchefen varetager de administrative og ledelsesmæssige opgaver på klinikken og sikrer sammen med hovedkontoret, at klinikejerne kan fokusere på at udvikle det tandlægefaglige.

Kolding
I Kolding finder vi et godt eksempel på, at vi allerede var til stede med en stor og fagligt stærk klinik. Efterfølgende blev en anden stor klinik, hvis ejer ikke længere ønskede at pendle fra København til Kolding, også en del af vores fællesskab. Vi fik muligheden for at samle de to store klinikker i en klinik med endnu større bredde og med mulighed for at have alle ydelser samlet under ét tag.
Nogle af tandlægerne i Kolding udfører traditionelt tandlægearbejde, men de fleste har valgt at specialisere sig, så klinikken i dag omfatter alle branchens henvisningsspecialer.

Vores behandlere trækker på hinanden, og vi kan sammensætte præcis det behandlerteam, der kan løse patientens behov bedst muligt.

Odense

„Vi syntes, at vi har været gode til at udvikle klinikken og har altid haft et godt samarbejde os tre klinikejere imellem.

Men siden vi er blevet en del af ORIS, har vi mærket et endnu stærkere løft i den faglige profil til gavn for patienterne.

Vi har over de sidste år oplevet en meget høj patienttilgang og har ansat yderligere behandlere for at følge med. Vi er vokset ud af vores nuværende lokaler, hvorfor vi afsøgte muligheden for at slå os sammen med et par yderligere klinikker og for at lave en stor fremtidssikret klinik med et endnu højere fagligt og socialt miljø.

Vi er nu i gang med at udvide klinikken til 17 behandlerrum og 40 kollegaer på klinikken.”

– Lars, Steen og Jørgen, klinikejere
ORIS Tandlægerne Slotsgade 21, Odense

Sådan kommer du videre og bliver en del af ORIS Tandlægerne

Step 1:

Vi mødes, gerne på klinikken, og tager en uforpligtende drøftelse

Step 2:

Vi underskriver gensidig fortrolighedserklæring, hvorefter vi skal have adgang til regnskaber og anden relevant information

Step 3:

Du får en indikativ værdisætning af din klinik fra os

Step 4:

Såfremt der fortsat er interesse, udarbejder vi en hensigtserklæring om at indgå en aftale.

Step 5:

Herefter går vi i gang med due diligence og forventningsafstemning. Endvidere ser vi på forventede nyinvesteringer på klinikken, og du får udleveret og gennemgået det endelige aftalesæt

Step 6:

Du får en endelig pris fra os

Step 7:

Ønsker begge parter stadig at indgå en aftale, vil det endelige dokument blive gjort klart. Aftalen underskrives

Step 8:

Forberedelse og overdragelse

Step 9:

Endelig overdragelse

Step 10:

Vi hjælper dig godt i gang som ORIS-klinik

Vores erfaringer viser, at forløbet typisk strækker sig over 4 uger fra step 2 til 6. Vi anbefaler, at din revisor eller anden rådgiver deltager i det første eller et senere møde.

Siden opstarten af ORIS har vi indgået samarbejde med 25 klinikker, og i øjeblikket tæller vi 16 klinikker i kæden. Det betyder, at vi har fået flere mindre klinikker med i fællesskabet, som er lagt sammen for at kunne skabe attraktive klinikker og arbejdspladser for både patienter, medarbejdere og klinikejere.

Mindre, mellem eller stor klinik – du er velkommen i ORIS. Vi er interesseret i dialog med klinikker i enhver størrelse, der deler vores værdigrundlag og fokus på at skabe den bedste tandsundhed for patienterne.

Kunne du tænke dig at høre mere om mulighederne for at blive en del af ORIS Tandlægerne.

Du kan enten kontakte vores direktør Søren Bach direkte på sb@oris.dk, mobil 61681112, eller du kan udfylde formularen her, og så vil vi kontakte dig

  • Når du sender dine oplysninger til os og/eller tilmelder dig vores nyhedsbrev behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om ORIS Tandlægernes behandling af personoplysninger i vores persondatapolitik.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu