Fastgørelse af tandproteser

Hvis tiden kommer til at skulle have en tandprotese, vælger langt de fleste at leve med løse proteser på grund af den høje merpris, der traditionelt har været forbundet med den rigtige løsning: At få protesen gjort fast med tryklås på implantater.

I ORIS Tandlægerne har vi sat os for, at vi vil udnytte vores fælles styrker til at sikre patienterne bedre og mere tandsundhed for pengene. Implantatoperationer er et område, hvor branchen traditionelt har beregnet den samme pris for indgrebet uanset om det er enkelt eller meget komplekst.

Fordi mange implantatoperationer til protesefastgørelse er relativt enkle, og vi benytter vore erfarne specialister på tværs af kæden, kan vi nu sænke priserne. Derudover har vi brugt vores størrelse til at sikre lavere priser på implantaterne. Derfor kan du nu i nogle tilfælde spare helt op til 50% på protesefastgørelsen.

Du kan læse mere om ORIS’ fair-pris model her (Du får selvfølgelig altid et overslag inden behandlingen og prisen fastlægges.)

Sådan foregår behandlingen

Fastgørelse af en protese på implantater ved hjælp af tryklåse er ikke så besværligt, som det måske kan lyde. En moderne implantatbehandling er meget forudsigelig og sikker. Det er en behandling som erfaringsmæssigt øger patienternes livskvalitet betydeligt.

Behandlingen sker ofte i samarbejde med en dental tandtekniker, hvis speciale er selve protesen. Er protesen slidt, skal der formentlig laves en ny for at sikre et godt resultat, der kan holde i mange år.

Behandlingen starter med en screening, hvor der tages de nødvendige røntgenbilleder for at kunne give et prisoverslag.

Første del af behandlingen går ud på at montere implantaterne i kæben. Dette tager ca. én time og foregår med lokalbedøvelse. Når disse er isat, skal kæben have tid til at hele, og implantatet skal opnå den nødvendige styrke til at få fastmonteret tryklåsen. Dette tager mellem 3-6 måneder, og i denne periode skal du fortsætte med at bruge din protese som normalt.

Efter helingsperioden monteres de dele, der skal låse protesen fast til implantatet. Herefter kan protesen nu klikkes på, hvorved dens funktion forbedres, og den vil føles mere fast.

Værd at vide om protesefastgørelse

En helprotese i overkæben sidder oftest bedre fast end en helprotese i underkæben. På grund af ganens udformning kan protesen i overkæben nemlig sætte sig fast som en sugekop. For en god prognose anbefales minimum to implantater med tryklåse i underkæben og fire implantater på tryklåse i overkæben, da vi fra naturens side har en ringere knoglekvalitet i overkæben.

Hvis den aktuelle protese er gammel og slidt, eller ikke længere passer optimalt til gummen, er det nødvendigt med en ny protese. Nogle gange kan man nøjes med en underforing af protesen – en såkaldt rebasering.

Selvom protesen kan fastgøres med tryklås, skal den stadig ud hver dag for rengøring, ligesom også implantaterne skal rengøres dagligt.

Gør det ondt?
Der er sjældent større smerter forbundet med implantatoperationer, og som oftest kan ømhed efter operationen klares med et par smertestillende tabletter.

Selve operationen, hvor implantaterne sættes i, tager mellem en halv og halvanden time alt efter kompleksitet.

Selve det at klikke protesen af og på er simpelt og ikke forbundet med smerte eller ubehag.

Fastgørelse af protese på implantater

Fra 9.950,-


×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu
Vælg klinik:
Assens
Hammel
Kalundborg
Kolding
København
Lyngby
Nakskov
Odense
Svendborg
Sæby
Viborg