Patienter der har fået et flottere smil

Vi oplever, at nogle af vores patienter har været kede af en tandstilling i mange år, og at det har medført, at de smiler mindre. Det, synes vi, er ærgerligt, da et smil jo er den korteste vej mellem to mennesker.

Som behandler er det utrolig givende at se, hvor glade folk bliver, når de har fået rettet tænder, og hos nogle giver det endda mere selvtillid, og de behøver ikke længere skjule de tænder, de ikke har været så glade for.

Som inspiration til hvad der kan lade sig gøre, har vi samlet nogle af de behandlingsresultater, vi har opnået gennem årene. Vi er utrolig glade for at kunne hjælpe folk med at smile til verden.

Endelig fik Ricka et flot smil

Navn: Ricka
Årsag: Ked af sine skæve tænder i overmunden og undermunden.
Behandlingstid: 13 måneder
Antal skinner: 50 skinner, skiftet hver 7 dag

Ricka har været hos flere andre tandlæger, som ikke har ønsket at rette hendes tænder pga. kompleksiteten. Men da vi har stor erfaring og laver grundige behandlingsplanlægninger, ville vi gerne hjælpe Ricka til hendes drømmesmil.

Rickas behandling var svær, da der skulle laves nogle store rotationer af hendes tænder, fordi de sad meget skævt. Vi satte fra starten hastigheden på bevægelserne ned, hvilket giver flere skinner, men hver bevægelse i hver skinne er mindre, så tænderne har en større chance for at følge med.

Da vi nåede til slutningen af den første plan, som omfattede 45 skinner, var vi næsten i mål og manglede kun små justeringer, som kunne klares med 5 ekstra skinner.

Flot tandbue

Navn: Perwiz
Årsag: Ked af sine skæve tænder i
overmund og undermund, særligt hans fortænder i overmunden
Behandlingstid: 6,5 måneder
Antal skinner: 24 skinner, skiftet hver 7 dag

Med udgangspunkt i Perwiz’ ønsker fik vi lavet en behandlingsplan, hvor vi fik rettet tænderne ind på en flot tandbue.

Når tænderne står ind over hinanden, som fortænderne her gør, er der stor sandsynlighed for, at der kommer et lufthul oppe ved tandkødet imellem tænderne, når tænderne rettes.

I behandlingsplanlægningen indlagde vi ekstra beslibning imellem fortænderne for at prøve at mindske dette så meget som muligt. Der ses stadig lidt luft tilbage, men sandsynligheden for, at tandkødet vokser ned, er stor. Og for Perwiz var det ikke noget problem, og derfor
blev der ikke gjort yderligere ved det.

Tænderne blev rettet for at undgå brud på fortænderne

Navn: Bente
Årsag: Dybt bid og derfor slid af fortænder
Behandlingstid: 8 måneder
Antal skinner: 25 skinner, skiftet hver 7. dag

Bente havde dybt bid og derfor slid af fortænder, som efterfølgende er bygget op med plast. Hvis man ikke rettede Bentes tænder, ville hendes slid fortsætte, og hun kunne risikere brud på fortænderne. Denne risiko skulle vi gerne have elimineret nu.

Bentes tandbue var meget “firkantet”. Tænderne er nu rettet ud, så vi er endt op med en fin harmonisk bue med god stabilitet. Dette gør, at hendes tænder ikke længere vil slides. Vi havde lidt udfordringer ved skinne 12 og herefter, idet hendes hjørnetænder i underkæben ikke fulgte med skinnen. Derfor scannede vi om, og herfra forløb det efter planen.

Både flot smil og god bidfunktion

Navn: Laura
Årsag: Ked af de mellemrum, hun havde i overmunden
Behandlingstid: 4,5 måneder
Antal skinner: 18 skinner, skiftet hver 7 dag

Laura havde som udgangspunkt kun et ønske om at få rettet overmunden. Dette var også præmissen, vi gik ind til hendes behandlingsplanlægning med.

I processen blev det klart for os, at skulle Laura have et godt resultat, ville det ikke kunne lade sig gøre kun at rette hendes overmund. I samarbejde med Laura og hendes forældre blev vi derfor enige om at rette både overmunden og undermunden.

Det handler om, at en tandretning ikke altid kun er kosmetisk, men at vi også skal slutte af med en god funktion i biddet.

Jonathan fik rettet fortænderne

Navn: Jonathan
Årsag: Ked af sin fortand som stod for langt fremme samt hjørnetand, der var meget dominerende
Behandlingstid: 9 måneder
Antal skinner: 30 skinner, skiftet hver 7. dag

Jonathan kom til os, da han var ked af, at den ene fortand i overkæben stod meget langt fremme i forhold til resten af tandsættet. Desuden havde han overlap af tænderne i overkæben og i mindre grad i underkæben.

Vi var nødt til at rette begge kæber i dette tilfælde for at få et pænt resultat. Inden vi startede med tandretningen, var der 7,5 mm overbid på den fortand, der stod længst fremme, og vi endte op med 4 mm, som er meget tæt på det normale.

Jonathan er scannet om 1 gang, da hjørnetænderne i overkæben ikke fulgte med. Vi endte op med i alt 30 skinner og 9 mdr. behandlingstid.

Behandlingsplan i samarbejde med Susan

Navn: Susan
Årsag: Ked af mellemrum mellem fortænder og skævt bid
Behandlingstid: 9 måneder
Antal skinner: 36 skinner, skiftet hver 14 dag

Susan kom til os, da hun især var ked af sine underkæbe tænder, som stod meget tæt og forskudt. I dette tilfælde  var vi nødt til at rette begge kæber, for at behandlingen kunne lykkes, og vi ville få et harmonisk udseende.

Det tog 10 mdr. i alt, og vi scannede om én gang, da tænderne midtvejs ikke fulgte skinnerne. I alt 36 skinner.

Vi sluttede af med en blegning, og Susan var glad for, at hendes underkæbe stod pænt lige.

Flot smil på 7 måneder

Navn: Rabea
Årsag: Rabea var ked af sine tænder, da de var skæve, og hun følte, at hun havde et ret stort overbid
Behandlingstid: 7 måneder
Antal skinner: 25 skinner, skiftet hver 7. dag

Vi har rettet Rabeas tænder ud fra hendes ønsker. For at rette tænder, der står så skævt som Rabeas, skal der skabes plads. Vi er begrænsede af biologien, da man ikke kan flytte tænderne længere ud end den ramme, som knoglen og tandkødet skaber.

Dette tager vi nøje højde for i behandlingsplanlægningen. Vi regner på, hvor meget vi kan udvide tandbuen, for at tandkødet ikke trækker sig. Derudover suppleres der med en smule beslibning imellem tænderne for at skabe mere plads – uden at tænderne tager skade.

Kontaktformular vedr. gratis forundersøgelse til Æstetisk Tandretning

OBS! Din henvendelse er en forespørgsel. Vi bekræfter din tid efterfølgende.

  • Når du sender dine oplysninger til os, behandler vi personoplysninger om dig. Du kan læse mere om ORIS Tandlægernes behandling af personoplysninger i vores persondatapolitik.

 

×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu