Implantatcenter

ORIS Tandlægerne Kolding rummer ligeledes den specialiserede afdeling Kolding Implantatcenter.

Her udfører vi behandlinger med kunstige tandrødder, der vokser fast i kæben, hvilket gør det muligt at genskabe funktionen og udseendet af en mistet naturlig tand.

Vi har samlet mere end 20 års erfaring i alle former for implantatbehandlinger. Vi er henvisningsklinik for andre tandlæger og udfører derfor dagligt komplicerede behandlinger. Ydermere deltager vi på kurser verden over, og vi afholder selv teoretiske og praktiske kurser for andre tandlæger.

I implantatcentret modtages henvisninger til implantatbehandlinger og forskellige former for dentoalveolær kirurgi. Behandlingerne uføres i et team omkring specialtandlæge, Ph.d. Jens Thorn og Henrik Hedegaard, tandlæge DipImpDent. RCS(eng).

Der udføres bl.a. amotioer, rodsektioner og retrograd rodfyldning, cystectomi, biopsier, sinusløft, knogleopbygninger,  implantatindsættelse samt dertil hørende protetiske erstatninger.

Den protetiske behandling kan ske i samarbejde med henvisende tandlæge eller med Sundhedshusets specialister.

For tandlæger

Henvisninger til kirurgi ved Kolding Implantatcenter foretrækkes gennem EDI-portalen eller alternativt via mail.

På EDI findes vi under ORIS Tandlægerne Sundhedshuset I/S. Send os en korrespondancemeddelelser hvori problemstilling, ønsker til behandling og anamnese beskrives. Vedhæft gerne relevant røntgenbilleder og oplys gerne patientens emailadresse.

Henviser du via e-mail kan dette ske via sikker mail til kolding@oris.dk. Anvender du ikke sikker mail understreger vi hermed, at personfølsomme oplysninger IKKE må medtages heri. Disse indhentes efterfølgende via telefon eller brev.

Alle implantatpatienter indkaldes til en fysisk visitation i implantatcentret. Hovedparten af de øvrige kirurgiske behandlinger visiteres på baggrund af oplysningerne i henvisningen samt medsendte røntgen.
Vi lægger stor vægt på at have et loyalt og langvarigt samarbejde med vores henvisere. Derfor kan en patient i to år efter sin behandling i implantatcentret ikke blive fast patient hos ORIS Tandlægerne Kolding.

I forbindelse med visitation foretages opslag i FMK. Trods dette er det vigtigt, at henviser oplyser en meget detaljeret medicinsk anamnese.

For patienter

Når du er blevet henvist til implantatcentret vil der ske en visitation. Herefter bliver du kontaktet via email, brev eller telefon med henblik på at aftale tid til behandling eller yderligere behandlingsplanlægning, hvis der er behov herfor. Vi tilbyder altid at fremsende et behandlingsoverslag.

Vi sørger ligeledes for at informere om eventuelle post-operative forholdsregler, du skal gøre dig.

Hvis du henvises til os kan du af hensyn til loyalitetsforholdet mellem henviser og kirurg ikke fortsætte som fast patient hos os inden for de førstkommende to år. Dog står vi naturligvis altid til rådighed såfremt der opstår forandringer eller komplikationer i forbindelse med behandlingen, du har fået foretaget hos os.

Vi indhenter information fra det fælles medicinkort (FMK). Forud for enhver invasiv behandling har vi pligt til at spørge om dit helbred, herunder medicinering. FMK er et redskab, der sikrer, at vi har adgang til relevante medicinoplysninger således at intet overses.
Bemærk: Systemet giver ikke adgang til din journal fra hverken læge, sygehus eller andre tandlæger.

Henvisninger til ekstraoral røntgenoptagelse

Kontakt

ORIS Tandlægerne Kolding

Banegårdspladsen 9
6000 Kolding

+45 81 18 81 18
kolding@oris.dk

Henvisning til røntgen

Åbningstider
Mandag: 8.00-18.00
Tirsdag: 7.00-18.00
Onsdag: 8.00-17.00
Torsdag: 7.00-18.00
Fredag: 7.00-15.00

Telefontid:
Mandag- torsdag: 7.00-17.00
Fredag: 7.00-14.00
×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu