Tandimplantater

Tandimplantater

Det er i dag muligt at erstatte en eller flere mistede tænder med et tandimplantat, der sikrer dig at dine tænder har samme funktionsevne og udseende, som du kender det fra naturlige tænder.

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en kunstig rod som består af en titaniumskrue, et forbindelsesled og en tandkrone. Skruen opereres ned i kæbebenet, som en kunstig tandrod, der sikrer, at implantatet er holdbart og stærkt. Skruen er fremstillet af titanium, der er et bio-kompatibelt materiale, hvilket betyder, at væv og knogler ikke reagerer allergisk overfor skruen, men derimod sikrer, at den gror naturligt ind i din kæbeknogle.

Tandimplantatet vil, efter en helingsperiode på ca. 8-12 uger, være en velintegreret del af din kæbe og have funktion som en naturlig tandrod, så du kan tale og tygge ganske ubesværet. Implantatbehandlingen kan udføres for en enkelt manglende tand eller til restaurering af hele tandsættet. Det er således muligt at sætte fastsiddende tandbroer eller aftagelige tandproteser på tandimplantatet såvel som en enkelt tandkrone. Fælles for alle løsninger er, at du hverken vil kunne se eller mærke forskel på dit implantat og dine andre tænder. Vi gør vores bedste for, at du ikke oplever smerter eller ubehag under implantatbehandlingen gennem lokalbedøvelse.

Vi anvender et af Verdens absolut bedste systemer fra firmaet Straumann, der stiller livsvarig garanti på selve implantatet.

Hvorfor er det vigtigt at få et tandimplantat?

Før en eventuel behandling med implantater vil din ORIS tandlæge altid foretage en forundersøgelse af dine tænder og tage et røntgenbillede af tænder og kæber. Det skal sikre, at vi tilbyder den rette behandling, der giver et tilfredsstillende resultat, der passer til dine behov.

Behandling med tandimplantater er muligt for langt de fleste mennesker, men det er dog en forudsætning, at kæbeknoglen er sund og rask, så den kan modtage implantatet.

Efter behandlingen

Hvis du mister nogle af dine tænder begynder kæbeknoglen at nedbrydes og tandstillingen bliver ustabil. Når kæbeknoglen nedbrydes falder ansigtet med tiden sammen og man ser hurtigt ældre ud.

Når man fjerner tænder:

  • bliver de tænder der er tilbage, hårdere belastet og risikoen for overbelastning stiger.
  • øges udgifterne til behandling af tilbageværende tænder oftest
  • nedsættes levetiden ofte for de tilbageværende fyldninger, kroner og lignende.
  • bliver tandstillingen af de tilbageværende tænder ustabil og de kan flytte sig
  • vil kæbeknoglen nedbrydes hvilket kan give kosmetiske forandringer og vanskeliggøre senere tanderstatning. Desuden bliver knoglen svagere når den svinder ind.
  • nedsættes tyggefunktionen og for mange også livskvaliteten.

Forundersøgelse inden behandling

Før en eventuel behandling med implantater vil din ORIS tandlæge altid foretage en forundersøgelse af dine tænder og tage et røntgenbillede af tænder og kæber. Det skal sikre, at vi tilbyder den rette behandling, der giver et tilfredsstillende resultat, der passer til dine behov. Behandling med tandimplantater er muligt for langt de fleste mennesker, men det er dog en forudsætning, at kæbeknoglen er sund og rask, så den kan modtage implantatet.

Efter behandlingen

Vi vil foretage en kontrol efter din implantatbehandling, hvor vi undersøger om implantatet heler fint op, så du kan få din permanente tandprotese, tandkrone eller tandbro monteret, når den er tilbage fra laboratoriet. Herefter vil du modtage grundig vejledning i, hvordan du vedligeholder dine nye implantater, så du kan få glæde af dit nye implantat i mange år frem. Har du spørgsmål til behandlingen, er du altid velkommen til at kontakte en af ORIS Tandlægernes klinikker.


Læs mere om tandimplantater

×
Smile Design Book tid Ny patient Find tandlæge Menu